jednoduchý návod

06.02.2011 21:08

 

Pro ty,  jenž se rozhodli rekonstruovat, nebo stavět novou koupelnu a nevědí si s tím rady, je určen tento jednoduchý návod.

 

FINANCE

Nejdůležitější je rozpočet, ten rozhoduje o tom, co vše si můžete dovolit. Nejde jen o cenu materiálu, ale převážně o cenu za práci. Ta může být poloviční, ale i dvoutřetinová  v porovnání s cenou materiálu. Máte málo peněz, nezoufejte,  jsou zde banky a stavební spoření.  Ale opatrně, zadlužit se kvůli tomu, že doma chcete to nej, taky není dobře.

 

PROSTOR

To co si můžete dovolit, nezáleží jen na financích, ale i na prostoru, do malé místnosti toho taky moc nedáte .....

V první řadě si všichni, kdo budete koupelnu používat v klidu sedněte (třeba ke kafi, čaji nebo jinému nápoji), vezměte si papír a tužku.

Samozřejmě nejprve doporučuji změřit a nakreslit  (stačí rukou) určenou místnost. (dnes má většina koupelnových studií na svých stránkách možnost nákresu půdorysu v měřítku i s osazením zařizovacích předmětů tj. van, umyvadel atd.)

Na papír si napište, co všechno v koupelně požadujete, někdo se rád koupe, někdo zase sprchuje, vejde se i bidet? Nemáte místo na vanu i sprchový kout? Nevadí, na vanu se dá dát zástěna. Chcete tu „velikááááááááááááááánskou vanu co má Franta vedle v baráku“ a užijete ji?  Máte dvě koupelny? Kterou budete využívat víc? Kam dáte pračku?

 

Máte koupelnu v podkroví?  Pozor na šikminy! V podkrovní místnosti je vždy menší užitná plocha než v místnosti klasické!